Isidre Rebenaque CruzGaig

Performer, artista corporal, facilitador de dansa comunitària
(Barcelona, 1955 – Vivint a Girona)

Des de 2005, crea, interpreta i dirigeix accions corporals i peces de dansa contemporània de diferent format i durada, en solitari o en col·laboració amb altres artistes de diferents disciplines (Movivents, Arròs amb sorra, Ploro per tu, Ací…) Actualment, centrat fonamentalment en la difusió de la improvisació en dansa contemporània a través dels tallers SOC COS, i en la creació de projectes de dansa improvisació comunitària.

Com a professional de la dansa i l’art escènic, a més de les creacions pròpies, ha treballat amb Andrés Corchero i Rosa Muñoz (Cia Raravis) en l’obra “…de San Vito” (2007), amb Lali Álvarez i Ada Vilaró als espectacles vivencials “Som” (2014) i “Temps” (2015), amb la companyia de dansa El Paller en diferents èpoques i espectacles (2008-2016), a més de col·laboracions puntuals amb Toni Mira, Núria Font, entre d’altres.

El seu interès per l’art d’acció corporal i la performance, exercitat en la seva joventut de manera intuïtiva, es concreta en dues fases de formació en edat adulta. La primera, teatral, a l’Institut del Teatre (1989-1992). La segona, en dansa contemporània i improvisació, una etapa formativa molt més profunda i transcendent cursada bàsicament a l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i a l’Animal a l’Esquena, centres ubicats al municipi de Celrà (2003-2009), amb Maria Múñoz, Pep Ramis, Lisa Nelson, Hisako Horikawa, Julyen Hamilton, Carme Renalias, Sofia Asencio, Constanza Brncic, entre d’altres. I a L’Estruch, Sabadell, amb Andrés Corchero (2007).

ací